Erasmus+ poziv „Mladi Europe zajedno“

Kao odgovor na krizu izazvanu korona pandemijom Europska komisija je objavila poziv „Mladi Europe zajedno“ u okviru Ključne aktivnosti 3 programa Erasmus+.

Uz očekivani proračun od 5 milijuna eura, ova će inicijativa podržati mreže i organizacije mladih koje djeluju na lokalnoj razini. Primarni joj je cilj promocija sudjelovanja mladih u europskom građanskom životu, jačanje prekogranične razmjene i mobilnosti. Poseban je naglasak stavljen na aktivnosti koje mogu pružiti odgovore na izazove nastale kao posljedice pandemije koronavirusa koji se odnose na uključivost i sudjelovanje svih mladih bez obzira na njihov društveni položaj ili mogućnosti.

Poziv je namijenjen nevladinim organizacijama mladih i za mlade, za projekte koji uključuju najmanje pet partnera u pet različitih zemalja, koji imaju sposobnost mobiliziranja mladih za partnerstva u svim zemljama uključenim u program Erasmus+. Rok za prijavu projekata je 28. srpnja 2020. Sve o pozivu pročitajte na stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu.

Izvršna agencija je pripremila šest snimljenih informativnih modula u kojima pojašnjava natječaj.

About the author: Administrator