Otvoren je Poziv „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava danas je objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu (UP.01.2.0.04).

Ukupna vrijednost Poziva je 50.000.000,00 HRK, a planirana je provedba aktivnosti dosega i obrazovanja NEET osoba kako bi im se omogućio pristup tržištu rada te ih se osnažilo za aktivno sudjelovanje na tržištu rada te pridonijeli razvoju zajednice i gospodarstva na lokalnoj i nacionalnoj razini.

O NEET- ovcima smo već pisali, a radi se o osobama koje moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:

  1. mladih u dobi 15-29 godina koji ne rade
  2. nisu u sustavu redovitog obrazovanja
  3. niti u sustavu obrazovanja odraslih
  4. nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge, zaklade, pravne osobe vjerske zajednice, pravna osoba Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj te umjetničke organizacije.

Prijave za Poziv bit će otvorene od 27. srpnja 2020, a Poziv će biti otvoren do 31. prosinca 2020. ili do iscrpljenja raspoložive financijske omotnice. Više o Pozivu potražite OVDJE.

Ako imate kakvih pitanja u vezi Poziva možete ih poslati na mail esf.info@mrms.hr najkasnije 14 kalendarskih dana prije isteka roka za podnošenje prijedloga. U predmetu maila obavezno navedite referentni broj i naziv Poziva.

Za zainteresirane prijavitelje bit će organizirane informativne radionice o čemu će obavijest biti objavljena najkasnije 21 kalendarski dan od datuma objave Poziva. Informacije o točnom datumu i mjestu održavanja radionica bit će objavljene na mrežnim stranicama ESI fondova i ESF stranici

About the author: Administrator